Predikstolen, Gagnef

The area is access sensitive!

http://access.bergsport.se/predikstolen-tansvagga/

Klätterklippan ligger inom två olika naturreservat med olika regler, Predikstolen och Tansvägga. Bland klättrare omtalas hela området som Predikstolen.

Den södra delen av klippan som ligger i Ludvika kommun blev under vintern 2018 en del av det nybildade naturreservatet Predikstolen. Den norra delen som ligger i Gagnefs kommun är sedan länge del av Tansvägga naturreservat.

Den södra delen, alla sektorer utom Norra väggen, ligger i Predikstolens naturreservat. Här är det tillåtet att klättra hela året, men det kan temporärt stängas vid eventuell fågelhäckning. Det är inte tillåtet att göra nyturer inom Predikstolens naturreservat.

Den norra delen, sektor Norra väggen, ligger i Tansvägga naturreservat. Klättring är inte tillåtet mellan 1/3 och 30/6. Här är det varken tillåtet att göra nyturer eller borsta befintliga leder.

För hela klippan gäller att det inte är tillåtet att fira från träd med repet direkt runt trädet. Använd de fasta firningsankare som finns tillgängliga, eller gå ner. Nedstigningsleder finns vänster om CAD-väggen, mellan Portello- och Grynlavsväggen, samt Trollgatan, den stora klyftan mellan Kalle Anka-väggen och Norra väggen.

Mer information finns på Accessdatabasen

1
3 routes on 1 topo
CAD-väggen
4 routes on 2 topos
Grynlavsväggen
3 routes on 3 topos
Kalle Anka-väggen
9 routes on 2 topos
Nedre Sexaväggen
3 routes on 1 topo
Norra väggen
6 routes on 4 topos
Övre Sexaväggen
5 routes on 2 topos
Portelloväggen
9 routes on 3 topos
Predikanten
3 routes on 1 topo
Rockväggen
5 routes on 2 topos
Sportväggen
7 routes on 0 topos
Parkering
Predikstolen, Gagnef
General marker for the crag