Routes on Gladåker

17 sport 1 trad 1 boulder

We like Gladåker

Nice crag close to lake. About thirteen meters high, slightly overhanging.

Activities on this crag

Gladåker

The area is access sensitive!

Om man försöker parkera nära klippan riskerar man att få parkeringsböter av Försvarsmakten. Kör inte heller in och parkera på privata vägar.

Parkera i stället 5,5 km från klippan.

Håll er så långt ifrån Militärens avspärrningar som möjligt, i värsta fall kan man bli inplockad. Det bästa är att följa den första vägen till vänster från Håbo Häradsväg.

Från Sverigeföraren:
Om nu någon mot förmodan ändå kör in i militärområdet så observera följande: OBSERVERA! Kör aldrig in på den väg som leder in till den röda stugan.
Jag har varit i kontakt med markägaren (som bor här) som vänligt men bestämt klargjort att han absolut inte vill se någon bil på hans väg, alls. Han har dock inget emot att det klättras på klippan. Markägaren är handlingskraftig och tvekar inte att ta till lagliga medel för att snabbt få undan en eventuell felparkerad bil.
Parkering ska ske ute vid stora vägen. Om ni ändå kör in i området (vilket inte är tillåtet), så kan man ställa sig längs med asfaltsvägen ca 200 m förbi infarten till den privata vägen (med risk för att tex få lappar från militären).
Men som sagt, aldrig en bil in på den sista lilla privata vägen som leder fram till stugan. Det är lika gott att inte ens gå in på vägen (han har bosatt sig här för att få vara ifred, respekt!). Ta er istället ned till vattnet rakt ned från asfaltsvägen och följ strandlinjen bort till väggen.