There are no premium topo images available for this route page at the moment. You can add new topo image on the topo page.
Hamlet, 7a+
Added by Rasmus Johansson
Grade opinions
Video beta

You can embed videos from Instagram, Vimeo, and YouTube.

Add a video!

Ascents from public tick lists

Nils Winell
2017-06-03
Red point
7b
Oj vilken superled som gömde sig i mossan! Men 7a känns som ett skämt - solid 7b tycker jag. Gick på andra.
Rasmus Johansson
2017-06-29
Red point
7b
Jävligt teknisk och fin övre del. Hade fått fler stjärnor om inte nedre halvan varit på så dålig klippa. Drog av ett rejält block i taket på OS-presset, vilket sannolikt höjde svårigheten en aning, men tror inte att det påverkar graden, som f.ö knappast är 7a jämfört med klippans övriga leder. (Det var helt klart hårdare virke i klättrarna förr...) 3 försök totalt.
Lars Nilsson
2018-07-30
Red point
Betydligt intressantare klättring än jag först trodde. Personligen kändes den mer åt 7a+/7b hållet i jämnförelse med klippans övriga leder.
Adam Kaijser
Adam Kaijser
2020-08-23
Red point
På 3e gången upp idag, kanske var på den en gång 2017. Tror inte jag kan nåt om grader längre. Runouten i början är bara onödig och farlig. Skulle behöva en rejäl omgång med stålborsten från taket och hela vägen till toppen.
Mikael Widerberg
2023-04-08
Red point
Ännu en fin och framför allt rolig led som många nu kan klättra. Pangkul klättring med krux direkt vid taket som är mera svårläst än hårt tycker jag. 7a+ känns som en passande grad. Härligt med pocket och trevlig klättring även sista biten upp till ankaret. Antagligen svår att onsighta, men absolut inte omöjligt, men be någon snäll person att sätta i första slingan efter taket innan du kör.
Alden Clemments
2023-05-12
Red point
Nice climb with a really fun crux sequence. Definitely recommended. Feels more like 7a+

Public to-do list entries

Kul med nygammal led i Skevik!