Routes

14 boulder

The area is access sensitive

Boulders in this area are partly on the way to local sight "Karhunpesäkivi" which is a hollow block marked clearly directly on the built path. DO NOT CLIMB on Karhunpesäkivi! Climbing is permitted on t... Read more

We like Karhunkesäkivi

Tähdet sun silmissäs and Wuhan clan and its assis are definitely worth the visit. Remember to behave!

Activities on this crag

Karhunkesäkivi

The area is access sensitive!

Boulders in this area are partly on the way to local sight "Karhunpesäkivi" which is a hollow block marked clearly directly on the built path. DO NOT CLIMB on Karhunpesäkivi! Climbing is permitted on the other blocks by Metsähallitus (land owner). Tourists and locals use the same path leading to the crag and there is also a cafe/souvenir shop in the beginning of the path. Behave, keep your tone down, do not leave any trash behind and brush holds and tick marks before you leave to keep the climbing here alive.

...

Alueen lohkareet ovat Karhunpesäkivi -nähtävyyden reitin varrella, turistit liikkuvat alueella ja polun alkupäässä on myös kahvila/matkamuistopuoti. Sen vuoksi on erityisen tärkeää käyttäytyä ihmisiksi kiivetessä, ottaa roskat mukaan (omat tai muiden), olla meluamatta ja muistaa harjata mankat otteista ja tikit pois lähtiessä, jotta kiipeily alueella jatkuu sopuisissa merkeissä paikallisten kanssa. Sanomattakin selvää, että Karhunpesäkivellä (nähtävyys merkattu selvästi) KIIPEILY EHDOTTOMASTI KIELLETTY. Muilla siirtolohkareilla kiipeily Metsähallituksen (maanomistaja) luvalla sallittu.