Description

Boulderproblem i mestadels granit och glimmer som klättras bäst på sommaren, hösten och våren. Skapa gärna nya problem eller föreslå andra svårighetsgrader, vissa problem är troligen för lågt graderade då skaparen inte har tillräckligt med kunskap.

Vid badplatsen är stenkvaliteten generellt ok, den kan dock var ganska så vass på sina ställen. Badplatsen är den absolut lättaste sektorn att ta sig till. Även om det finns vissa guldkorn, ska badplatsen ses som ett försök att testa och lära sig 27 crags - små block och lätta grader. Här finns det t.o.m. DWS, även om vattnet är 20cm djupt.

Det absolut bästa blocket (hittills) måste vara Skyltklumpen. Bra stenkvalité med ganska långa problem för blockets höjd, kombinerat med säkra fall. Det ända negativa är att det ligger bredvid vägen och att blocket ofta tar en stund att torka!

Om du klarar ett projekt, skriv en kommentar eller sicka ett e-mail till mig (niklas07op@gmail.com) med namn och en föreslagen grad.

History

Badplatsstenarna, som cragen då hette, etablerades den 27 maj 2022 av en kille som hade tråkigt. Dessa boulderproblem var ren skit, men han tyckte om denna hobby, att etablera.

Killwn satte sedan sikte på en sten som han kallade Vasstenen, och gjorde 6 nya linjer i graderna 5 till 6A. Tyvärr behövde han ta bort denna sten från 27 crags på grund av husbygge.

I Början av oktober 2022 insåg han att det fanns mycket mer potential än vad han någonsin kunde tro. Han gick öster i den lilla sommaridyllen och hittade det som han sökte efter. 3 nya stenklumpar. Den 25te oktober 2022 lanserade han starten på det nya, genom att öppna 3 nya projekt, och flera nya linjer.

Tisarbaden var fött. Jackpot, här kunde man bouldra (:

Routes on Tisarbaden
23 boulder 2 DWS 2 Likes
Premium topo by TeamTisaren
Hedda  Hedstrom
from I live in Sweden and I live in the very boring Borås:)
Niklas Eriksson
from Sweden, Solna
Tisarbaden

The area is access sensitive!

Det är förbjudet att klättra på kalhygget och i skogen under jaktsäsong. För at kunna fortsätta få klättra här är det viktigt att man har gott med respekt. I Tisarbaden finns stenar nära bebyggelse, så då är allemansrätten extra viktig att komma ihåg. Inte störa, inte förstöra. Inga powerscreams nära privat egendom. I skogen är det såklart ok, någonstans ska vrålen få eka!

🚗 Från riksväg 50.

Sväng av vid Åsbro, för att sedan följa gamla riksvägen i ca 500 meter. Följ vägen förbi centrum tills du kan svänga höger över en järnvägsövergång, med skylt "Tisarbaden 2 km" Sväng vänster direkt efter spåren till Tisarbadsvägen, och efter ca 2km på en lång raksträcka är du framme vi sommarstugeområdet.

🚗 Från Hallsberg.

Sväng till Tisarvägen från östra storgatan. Därefter följer du vägen i ca 3km tills du ser en skylt med Tisarbaden, där du svänger höger. Åk rakt fram i 4 km och du är framme i Sommarstugeområdet.

🚌 Linje 704 från kumla via Hallsberg och linje 700 från Örebro resecentrum går till Åsbro och därefter kan man gå/cykla via bilvägarna.

Det finns en större parkering vid badplatsen, (5 bilar) och vid vissa ställen där folk plockar bär. Du kan även parkera på vändplanen vid kalhygget, men där måste du ta hänsyn så att du inte står i vägen.

För att nå sektorerna behöver du vandra över kalhygget, eller i en väldigt mossig skog. Det finns ofta stigar man kan följa, men det är inte en garanti.